KKTC'de koronavirüsten ilk ölüm

koronavirüs
KKTC'de koronavirüsten ilk ölüm

KKTC'de koronavirüse bağlı ilk ölüm gerçekleşti. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde tedavi altındaki Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve tansiyon hastası 67 yaşındaki Alman bir turist hayatını kaybetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) korona virüs tedavisi gören Alman bir turist hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanemizde korona virüs tedavisi sürmekte olan ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve tansiyon hastalığı bulunan 67 yaşındaki Alman turist Bruno Gaffiend Jabusch (E) yaşamını yitirmiştir" ifadeleri kullanıldı.

AKINCI, ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan korona virüs salgını nedeni ile yardım istedi.

Akıncı, özellikle Türkiye'den yardım isterken, salgın nedeni ile ülkedeki asgari ekonomik gereklilikleri yerine getirebilmek amacıyla ciddi ek mali desteğe ihtiyaç olduğunu belirtti. Akıncı, yapılacak mali destek ile hem sağlık alanındaki eksikliklerin, hem de ekonomik zararın azaltılmasının mümkün olduğunu vurguladı. Akıncı, koronavirüs salgını nedeni ile halkın sağlığının ciddi tehdit altında olduğunu, ekonomik ve sosyal yaşamın diğer ülkelerde olduğu gibi büyük yara aldığını ifade etti. Akıncı, koronavirüs salgınıyla hem ulusal ölçekte mücadele veren ülkelerin hem de küresel dayanışma ve iş birliği ile yaralarını sarmaya çalıştıklarını söylerken, KKTC'ye yardım çağrısında bulundu.

TÜRKİYE'DEN YARDIM

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) koronavirüs nedeniyle bir uçak dolusu tıbbı malzeme gönderdi. KKTC Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği yardımlara teşekkür etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atakan, "Bir uçak dolusu tıbbi malzeme Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yardımı çerçevesinde ülkemize ulaştı" dedi. 

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve THY yönetimine de teşekkür eden Atakan, "Büyük bir özveri ile bu yardımı bize ulaştıran dahası, 'siz ne zaman isterseniz THY emrinizdedir' mesajı veren başta Bilal Ekşi ve THY ailesine teşekkür ederim" dedi

KKTC koronavirüs haberler Lefkoşa Koah