Kaliforniya'da devam eden yangınlara iki yeni yangın daha eklendi

Kaliforniya'da devam eden yangınlara iki yeni yangın daha eklendi

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde devam eden 20'nin üzerinde yangına iki yeni yangın daha eklendi. Ulusal Meteoroloji Servisi, "Hava durumu yangın açısından Kuzey ve Güney Kaliforniya bölgelerinde endişe verici," açıklaması yaptı.

Kaliforniya'nın genelinde yangınlara karşı kırmızı bayrak uyarısı aktif edilirken Ulusal Meteoroloji Servisi yaptığı açıklamada "Hava durumu yangın açısından Kuzey ve Güney Kaliforniya bölgelerinde endişe verici," ifadesini kullandı. ABD Orman Servisi ise devam eden yangınların dokuz ulusal ormanı etkilediğini açıklayarak yangın tehlikesiyle birçok yere girişleri kapattı.

Napa Vadisi bölgesinde başlayan yangın bölgede yaşayan binlerce kişinin tahliyesine sebep olurken büyük bir hızla 44 kilometre alana yayıldı. Bölgede sayıları tespit edilememiş adette ev ve iş yerinin yanmasına sebep olan yangın ile ilgili olarak bilgi veren Sonoma Bölgesi yetkilileri yangında can kaybı yaşanmasından endişe ettiklerini açıkladı.

Sonoma Şerifi Mark Essick yaptığı açıklamada "Unutmayın bu yangın başlayalı 24 saatten az oldu ve kendini gösterdi ki çok hızlı ilerliyor ve tahmin edilemez," dedi.
Kaliforniya'da halen 26 yangın devam ediyor.

20 eyaletten itfaiye ekiplerinin desteğiyle sürdürülen yangın söndürme çalışmaları, yüksek sıcaklık ve rüzgar nedeniyle güçlükle yürütülüyor. 

Kaliforniya Orman ve Yangın Koruma Departmanı'nın verilerine göre, bu yıl yangın sezonunun başlamasından beri çıkan 8 bin 136 yangında 26 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 630 bina hasar gördü ve 15 bin kilometre kare alan yandı.

Kaynak: İHA

California yangın