İspanya'da 1 günde inanılmaz artış: 832 ölü!

koronavirüs
İspanya'da 1 günde inanılmaz artış: 832 ölü!

İspanya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, koronavirüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 24 saatte 832'ye yükseldi

24 saat içinde 5 bin 690'a, İspanya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, koronavirüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 24 saatte 832'ye yükseldi. Dün 4 bin 858 olan toplam can kaybı, 24 saat içinde 5 bin 690'a, toplam vaka sayısı ise 64 bin 59'dan 72 bin 248'e yükseldi. 

Dün, AB üyesi 27 ülkenin liderlerinin Kovid-19 üzerine video konferans sistemiyle yaptığı toplantıdan bir sonuç çıkmamasının ardından, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Twitter'dan paylaşımda bulundu.

Sanchez, "Neslimizin en kötü kriziyle karşı karşıyayız. Avrupa projesinin geleceği tehlikede. Koordinasyonlu ve sağlam bir AB ile bireyselcilik arasında seçim yapıyoruz. Biz, derinden Avrupacıyız. Bu acil duruma karşı ortak cevap talep ediyoruz, adil bir toparlanma garanti ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kovid-19'dan en fazla etkilenen İspanya ve İtalya, AB toplantısında diğer üye ülkelerden "açık, güçlü ve koordineli bir mali plan" talep ederken, basına sızan bilgilerde başta Almanya ve Hollanda'nın buna karşı çıktığı bildirilmişti. 

"AB'de, koronavirüse verilecek ekonomik cevapta bölünme" başlığı atan İspanyol basını, AB liderlerinin bu uzlaşmazlığa çözüm bulmak için önlerinde 2 haftalık müzakere süresi olduğunu yazdı.


son dakika son dakika haber