İlham Aliyev: Arabulucular tarafsız olmalı, aksi takdirde arabulucu olmak imkanını kaybederler

İlham Aliyev Azerbaycan
İlham Aliyev: Arabulucular tarafsız olmalı, aksi takdirde arabulucu olmak imkanını kaybederler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Arabulucular uluslararası hukuk normları ve tarafsızlığa uymak açısından tarafsız olmalı. aksi takdirde arabulucu olmak imkanını kaybederler" açıklamasında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Putin'in "Karabağ görüşmelerinde Türkiye dahil birçok ülke masada olmalı" açıklamasına yanıt verdi. Aliyev yaptığı açıklamada,  "Arabulucular uluslararsı hukuk normları ve tarafsızlığa uymak açısından tarafsız olmalı. aksi takdirde arabulucu olmak imkanını kaybederler." ifadelerine yer verdi.

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

İlham Aliyev yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Petrol-gaz hatlarına bir şey olursa Ermenistan uluslararası baskıyla karşı karşıya kalacak. Defalarca cenaze, esir değişimi için çağrı yaptık. Ermenistan her defasında reddetti. Bu nedenle onları tek taraflı olarak Ermenistan'a devretmeye karar verdik. Karabağ ülkemizin en müreffeh bölgelerinden biridir. Azerbaycan'ın sürdürülebilir kalkınması için bu bölgenin beklentileri çok önemli olacaktır. Bölgeyi eski haline getirmek için yapacak çok işimiz var."

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ'da çözüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Putin, görüşmelerde Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkenin masada olması gerektiğini söyledi.

Putin, "Azerbaycan ile Ermenistan’ın, Türkiye’nin de olduğu Minsk Grubu çerçevesindeki müzakerelerle çözüme ulaşması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan