Esad'ın kızına aşkını ilan ettikten sonra kayıplara karıştı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın 16 yaşındaki kızına mesaj gönderen Suriye Arap Ordusu'nda görev yapan Yezin Sultani adlı asker, aşkını ilan edip evlenmek istedikten sonra ortadan kayboldu

Suriye Arap Ordusu'nda görev yapan Yezin Sultani isimli asker, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın 16 yaşındaki kızı Zeynüşşam'a sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile aşkını ilan etti. 

Esad'ın kızına "Seni seviyorum, seni gerçekten seviyorum. Senin için çıldırıyorum. Ben seninim, sen de benimsin. Benim ol" şeklinde mesaj göndererek evlenmek isteyen asker, paylaştığı videolardan kısa bir süre sonra ortadan kayboldu.

Yezin Sultani bir başka videoda ise "Senin için her şeyi yapacağım, yakın da olsa uzak da olsa senden vazgeçmeyeeğim" ifadelerini kullandı.

Esad'ın kızıyla evlenmek isteyen Sultani'ye ne olduğu henüz bilinmiyor. Yerel bir televizyona konuşan kız kardeşi, Yezin'in Suriyeli güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını öne sürdü.

Muhalif kaynaklar, halihazırda rejimin cezaevleri ve sorgu merkezlerine en az 500 bin kişinin tutulduğunu belirtiyor. Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) verilerine göre Esad rejimin alıkoyduğu kişilerden 14 binden fazlası işkence sonucu hayatını kaybetti.

ESAD'IN İŞKENCELERİ

ABD'nin Esad rejimi ile destekçilerine yaptırım öngören "Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası"nın 17 Haziran'da yürürlüğe girmesi, zindanlardaki yakınlarından haber alamayan aileleri yeniden harekete geçirdi.

"Sezar" kod adlı askeri polisin 2014'te dünyayla paylaştığı fotoğrafların linkleri, son günlerde yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Söz konusu fotoğraflar, Esad rejiminin sistematik işkence yaparak ve aç bırakarak öldürmek dahil işlediği savaş suçlarının delili olarak büyük yankı uyandırmıştı.

ABD Senatosu, 18 Aralık 2019'da Suriye'de Esad rejimi ve destekçisi Rusya ile İran'ın faaliyetlerine yardım sağlayan kişi ve kuruluşlara ilave yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısını kabul etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da ABD'nin 2020 savunma bütçesi içine eklenen "Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası"nı 21 Aralık'ta imzalamıştı.

17 Haziran'da yürürlüğe giren yasaya göre, rejime, Rusya ve İran adına hareket eden üstlenici şirketlere destek sağlayan ya da onlarla büyük miktarda para alışverişinde bulunan yabancı kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulanabilecek.

Beşar Esad haberler