Ermenistan yine teröristleri kullanıyor! Azerbaycan üniforması giydirilen PKK'lı teröristler Şuşa'ya yerleştirildi

Azerbaycan
Ermenistan yine teröristleri kullanıyor! Azerbaycan üniforması giydirilen PKK'lı teröristler Şuşa'ya yerleştirildi

Cephede ağır kayıplar veren Ermenistan şimdi de Azerbaycan güçlerinin işgalden kurtarmak istediği Şuşa'da PKK'lı teröristleri sürdü. Hatta cephede karmaşa yaratmak için teröristlere Azerbaycan üniforması giydirdi. 

27 Eylül'de Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarıyla birlikte başlayan savaş, ilan edilen iki ateşkese de uymayan Erivan yönetimi nedeniyle sürüyor. Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ'ı çevreleyen rayonlarda büyük ilerleme kaydetti. Ermenistan ordusuna ağır kayıplar verdirdi. Hem personel hem de teçhizat anlamında Azerbaycan ordusunun gerisinde olan Ermenistan bir kez daha teröristlerle işbirliği içine girdi. 

Cephede Azerbaycan güçlerinin ele geçirdiği geçirdiği Ermeni askerler itiraflarıyla bu durumu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. 600 dolar maaş alan PKK'lıların Ermenistan saflarında savaştığını söyledi. Ermenistan ordusu ile bin 500 civarında PKK'lı terörist birlikte hareket ediyor. 

Dağlık Karabağ'dan gelen bilgiler PKK'lı teröristlerin şimdi de Şuşa kentine konuşlandırıldığı yönünde. Hatta o teröristlere Azerbaycan ordusu üniforması giydiriliyor. Amaç taarruza geçecek ve Şuşa'yı alacak Azerbaycan güçlerini tuzağa düşürmek. Dost görünen teröristlerin açacağı ateşle ağır kayıplar verdirmek.

Ermenistan'ın bu tuzağı sadece cepheye dönük değil. Çatışmalarda öldürülecek PKK'lıların Azerbaycan üniformalı görüntülerini dünyaya servis edip, "Bakü de teröristleri sahada kullanıyor" algısı yaratmak istediği de belirtiliyor.

Ermenistan'ın terör örgütleriyle özellikle de PKK ile ilişkisi yeni değil. 1990'lı yıllarda Karabağ, Ermenistan tarafından işgal edilirken de PKK'lılar yine sahnedeydi. Erivan yönetimi o dönemde de teröristlerle birlikte Azerbaycanlıları katletmiş, topraklarından sürmüştü.

Peki Şuşa üzerinde neden böyle bir oyun oynanıyor?

28 yıldır işgal altında bulunan şuşa azerbaycanlılar için sadece bir şehir değil. Çok sayıda aydının yetiştiği, kültür mabedi olarak kabul edilen kadim bir kent. Kafkasya'nın sanat mabedi, küçük paris olarak da nitelendiriliyor.

1977 yılında tarihi ve mimari özellikleri nedeniyle koruma altına alınan Şuşa'da Ermenistan işgaliyle birlikte büyük bir yıkım yaşandı. Şehirdeki Azerbaycan izlerini silmek için 600'ye yakın eser Ermeniler tarafından yerle bir edildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan