İşgalci Ermenistan bugün de sivil yerleşim yerlerine ateş açtı!

Azerbaycan

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre ağdam, Terter ve Ağcabedi bölgelerine bu sabah ateş açıldı... Cephe hattının Ağdere, Füzuli, Hadrut, Gubadlı ve Laçin bölgelerinde tansiyon gece boyunca da yüksekti.   

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan mevzilerine ateş açtı. Saldırılar cevapsız bırakılmadı. Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasına göre Ermenistan ordusu çok sayıda askerini kaybetti. Yaralalananlar da var. Direnişi zayıflatılan Ermenistan silahlı kuvvetlerinin mühimmatının tükendiği ve topçu tesislerinin imha edildiği belirtildi. 
Ateşkese uymayan Ermenistan, savaş suçu işlemeye ve sivilleri yasaklı silahlarla vurmaya devam ediyor. Goranboy bölgesinin Meşali köyüne misket bombası atıldığı tespit edildi.

Açıklamayı Azerbaycan mayın temizleme kurumu Anama yaptı. Ermenistan'ın saldırıları sonucu yaşamını yitiren Azerbaycanlı sivillerin sayısı 65'e ulaştı. 300'e yakın kişi yaralandı.... Azerbaycan ordusu Ermenistan'a, meşru müdafaa hakkı temelinde cephe hattında karşılık veriyor.

Azerbaycan öz topraklarında yürüttüğü mücadelede şu ana kadar 3 şehir ve 3 kasaba dahil 154 yerleşim birimini işgalden kurtardı.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan