Ermenistan'dan yerleşim yerlerine balistik füzelerle saldırı

Azerbaycan

İnsani ateşkesi ihlal etmeyi sürdüren Ermenistan bir kez daha balistik füzelerle sivilleri hedef aldı. Saldırılarda can kaybı olmadı. Açıklama, Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

Ermenistan ordusu sivil yerleşim birimlerini balistik füzelerle hedef almaya devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde Ermenistan topraklarından Siyezen iline 3, Gebele iline 2, Kürdemir iline ise 1 balistik füze attığını duyurdu.

Açıklamada, Ermenistan’ın hedefinin sivil nüfus ve sivil altyapı olduğunu belirtilirken füze saldırısı sonucu can kaybının olmadığı aktarıldı.

Kebele'de 1 kişinin yaralandığı açıklandı. Füzeler hava savunma sistemleri tarafından imha edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, füzelerinin Ermenistan'ın Kapan ve Jermuk bölgelerinden fırlatıldığını açıkladı. "Ermenistan'ın deliliğinin sınırı yok" ifadelerini kullandı.

Füzuli bölgesini de topçu ateşine tutan Ermenistan ordusu, Bakü'nün de içinde bulunduğu Abşeron Yarım Adası'na içme suyu sağlayan boru hattını da hedef aldı.

Ancak füzeler hava savunma sistemleri tarafından engellendi.

CEPHEDE SON DURUM

Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlar sürüyor. Gece boyunca Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Cebrail, Zengilan ve Gubadlı yönlerinde operasyonların değişen yoğunlukta devam ettiği bildirildi.

Azerbaycan ordusunun savunma hattına top ve havanlarla ateş açan Ermenistan güçleri, Gubadlı istikametinde bazı önemli tepe ve mevzilerden kayıp vererek geri çekildi.

ERMENİSTAN ORDUSU DARMADAĞIN

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'dan gelen açıklamada, Hocavend istikametinde bulunan Ermenistan ordusunun 155. topçu alayına ait D-20 bataryasının personeli arasında çok sayıda yaralının olduğu, araç eksikliği ve yolların kapalı olması nedeniyle yaralıların tahliye edilemediği belirtildi. 

Hadrut'un kuzeyindeki topçu birliklerine yeni gelen Ermeni gönüllülerin atış mevzilerini terk ederek kaçtıkları, Ağdere yönündeki 5. muhrip alayına Azerbaycan ordusunun top atışları sonucu çok sayıda Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

Alayın 3. tabur komutanının kaybolduğu, kurmay başkanın ise öldürüldüğü, yeraltı sığınağının imha edilmesi sonucu Ermenistan güçleri arasında önemli can kaybının olduğu kaydedildi. 

Ermenistan ordusunun 543. alayına açtığı ateş sonrasında alay komutanının yaralandığı, yardımcısının öldürüldüğü ifade edildi. Alayın 1. taburunun komutanının, komutan yardımcısının, havan topu bölüğünün komutanlarının da öldüğü, 1. taburun bir bölüğünün personelinin savaşa girmeyi reddettiği belirtildi. 

Tüm cephe boyunca çatışmaların sürdüğü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğun bildirildi. 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Ermenistan