Ermenistan Başbakanı'na Los Angeles'ta "Karabağ" şoku!

Ermeni cemaatiyle buluşmak için Los Angeles'a giden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan gökyüzünde "Karabağ Azerbaycan'ındır. İşgale son ver" sloganlarıyla karşılaşırken aynı anda karada da Karabağ işgalini gözler önüne seren araçlar dolaştı

Ermeni cemaatiyle temaslarda bulunmak üzere 22 Eylül'de Los Angeles'a ziyarette bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hem yerde hem de gökyüzünde büyük bir sürprizle karşı karşıya kaldı. Üzerinde "Karabağ Azerbaycan'ındır. İşgale son ver" sloganının yazılı olduğu bir pankart taşıyan uçak, Los Angeles semalarında dolaştı.

Ermenistan Başbakanı'na Los Angeles'ta "Karabağ" şoku! - Resim : 1
Bu sloganı taşıyan uçak gün boyu Los Angeles semalarında gezerken aynı anda Los Angeles caddelerinde ise Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarının beşte birini işgal ettiğine, 1 milyondan fazla Azerbaycanlının anayurdundan edildiğine ve Hocalı Soykırımı'na ilişkin dijital afişler taşıyan araçlar gezdi.

Ermenistan Başbakanı'na Los Angeles'ta "Karabağ" şoku! - Resim : 2

LOS ANGELES HALKI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Azerbaycan'ın Los Angeles Konsolosluğu tarafından verilen bilgiye göre, bu adımlar Los Angeles sakinlerine Ermenistan'ın işgalci siyasetine ilişkin bir bilinç sağlanması için atıldı. Gün boyu hem caddelerde hem de gökyüzünde dolaşan pankartlar kent sakinlerinin ilgisiyle karşılaştı.
Azerbaycan'ın Los Angeles Başkonsolosu Nesimi Ağayev, şehir ve bölge yetkililerine "Kente işgalci bir devletin başbakanının gelişini" protesto eden mektuplar gönderdi.
Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı işgalci siyasetine dikkat çeken haberler yerel basında da yer buldu.
Yaklaşık yarım milyon Ermeni'nin yaşadığı Los Angeles'ta gerçekleşen eylem Azerbaycan'ın Ermenistan ile işgale karşı mücadelesinde dijital bir cephe zaferi olarak nitelendirildi.

Ermenistan Başbakanı'na Los Angeles'ta "Karabağ" şoku! - Resim : 3

İŞGALİN GEÇMİŞİ...
1988 yılından başlayarak Azerbaycan toprakları üzerinde hak iddiasında bulunan Ermenistan, 1992 yılında  bir gecede Hocalı'ya saldırarak vahşi bir katliam gerçekleştirmiş aldığı dış destekle Azerbaycan'daki iç karışıklıkları fırsat bilerek Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal etmişti. 1994 yılında iki ülke arasında ateşkes imzalanmasına rağmen cephede gerginlikler halen sürüyor. En son 22 Eylül Pazar günü Ermeni askerleri, bir Azerbaycan askerini şehit etmişti.

Ermenistan Nikol Paşinyan Los Angeles Azerbaycan Karabağ Hocalı katliamı