Ermenistan Azerbaycan'ın Berde kentine roketle saldırdı

Ermenistan bir kez daha Azerbaycan topraklarına füzeyle saldırdı. Hedefte bu kez Berde kenti vardı. Saldırıda biri çocuk 4 sivil hayatını kaybetti, 14 sivil yaralandı. Hacıyev, saldırıda misket mühimmatlı smerç füzesi kullanıldığını açıkladı.

Ermenistan silahlı kuvvetleri, cephe hattında bulunmayan Azerbaycan'ınm Berde kentine yerel saatle 16:00 sularında füze attı.

Füze parçaları evlere isabet etti. Bölgede küçük çaplı yangın çıktı. Saldırıda biri çocuk, ikisi kadın toplam 4 Azerbaycanlı sivil hayatını kaybetti, 14 sivil de yaralandı.

Saldırıda hayatını kaybeden çocuk 2013 doğumlu Aysu İsgenderova... Yaralananlar arasında da çocuklar var. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, saldırıya tepki gösterdi. Twitter'da açıklama yapan Hacıyev, "Sürekli askeri mağlubiyet alan Ermenistan, kayıplarını telafi etmek için insani ateşkesi bozuyor ve sivilleri öldürerek savaş suçu işliyor" dedi.

Hacıyev, saldırıda misket mühimmatlı smerç füzesi kullanıldığını açıkladı. 

Ermenistan Azerbaycan'ın Berde kentine roketle saldırdı - Resim : 1

Bu Ermenistan'ın Azerbaycan kentlerine yönelik ilk füzeli saldırısı değil. 

Azerbaycan'ın 2. büyük kenti Gence'ye, cephe hattında kilometrelerce uzakta olmasına rağmen 3 kez balistik füze atıldı. 4 Ekim, 11 Ekim ve 17 Ekim'de düzenlenen saldırılarda 20'den fazla sivil hayatını kaybetti.

Bugün Terter'de Euronews ekibi de füzeli saldırıya uğramış, araçlarına roket parçası isabet etmişti. Bölgeden izlenimlerine ilişkin haber hazırlayan Euronews ekibi, Ermeni güçlerin attığı roketten kıl payı kurtulmuştu. 

son dakika son dakika haber