Dünyayı şoke eden grubun liderinden korkunç çağrı: 'Öldürün!'

ABD
Dünyayı şoke eden grubun liderinden korkunç çağrı: 'Öldürün!'
Roman Didulo'nun çağrısından sonra grup üyeleri silahlarını hazırladıklarına ilişkin fotoğraflar paylaştı. Fotoğraflar: Telegram

ABD Kongre Binası Baskını'yla ismini duyuran QAnon'un Kanada'daki lideri korkunç bir çağrıda bulundu. İşte üyelerine verdiği mesajda çocuklara Covid-19 aşısı yapılmasına vesile olan herkesin öldürülmesi gerektiğini ifade eden Roman Didulo adlı kadının korkunç planı...

Dünya QAnon denen oluşumla ABD'de yaşanan Kongre Binası (Capitol) Baskını ile tanıştı. Daha öncesinde internet aleminde meraklısının tanıdığı bir grup olan QAnon şoke eden baskın sonrası tüm dikkatleri üzerine topladı. Şu an QAnon komplo teorilerine inananların, aşı karşıtlarının ve “dünya düzeni” hakkında sıradışı fikirleri olan hemen her insanın buluşma noktası.

Capitol Baskını sonrası istemedikleri kadar göz önüne gelen grup nefret de topladı taraftar da... Bu yapı öyle bir yapı ki bünyesinde Roman Didulo gibi insanlar barınabiliyor hatta “kanaat önderi” oluyor!

Didulo, Kanadalı bir kadın. Kendisini QAnon Kanada Kraliçesi ilan etmiş durumda. Telegram'da 70 bini aşkın takipçisi var ve bunların bir kısmı azılı takipçiler. Didulo'yu Kanada'nın gizli lideri olarak gören ve kendisinin sözüne koşulsuz uyacak insanlar da mevcut.

'AV SEZONU...'

Bir kesim bu tipleri “komik ve çatlak insanlar” olarak görüyor olabilir ancak durum çok ciddi. Didulo, geçen hafta “ördek avı” sezonunu açtığını duyurdu. Burada kastedilen ise Covid-19 aşılarının çocuklara uygulanması yönünde telkinde bulunan sağlıkçılar, gazeteciler, siyasetçiler ve aktivistler ile aşıları uygulayacak olan sağlık çalışanları.

Dünyayı şoke eden grubun liderinden korkunç çağrı: 'Öldürün!' - Resim : 1

Telegram'daki takipçilerine seslenen Didulo şoke eden şu ifadeleri kullandı:

“19 yaşın altındaki çocuklara Covid-19 aşıları/biyo silahları veya başka herhangi bir aşı enjekte etmeye çalışan herkesi öldürün. Bu emir ivedilikle yürürlüğe girmiştir.”

Hafta başında paylaşılan ve internet ortamında ciddi ses getiren ifadeleri salı günü güncelleyen Didulo, “öldürün” ifadesini “tutuklayın” olarak değiştirdi. Ancak “öldürün” ifadesi “tutuklayın” olarak değişmiş olsa da tutuklanacak olanların sonu aynı olacak! Didulo şöyle diyor:

“Tüm hainleri yakalamak ve gözaltına almak için lütfen havaalanlarını, hastaneleri, okulları, stadyumları ve diğer halka açık yerleri kullanın. Her biri haklarında Askeri Mahkeme açılıncaya veya kurşuna dizilerek infaz edilecekleri güne kadar orada kalacaklar.”

KANADA ORDUSU 2.0

Didulo askeri gücünün olduğunu savunuyor. Bazı emekli ABD'li askerler ve gazilerden oluşan silahlı bir ekibi olduğunu söyleyen Didulo bununla birlikte korkutucu biçimde gönüllülük mesajları almakta. Takipçileri “Kanada Ordusu 2.0” adlı bir alt grup kurdu ve grubun şimdiden 6 bini aşkın üyesi bulunuyor.

Bu takipçilerin bir kısmı “vaktin geldiğini” söylüyor... Biri “Şimdi reaksiyon zamanı. Elimizi çabuk tutalım. Beklemek diye bir şey yok artık” ifadelerini kullanıyor. Queen Romana adını kullanan Roman Didulo, zaman zaman videoları paylaşıyor, zaman zaman belli kuralların altını çiziyor, bazen dünyaya ve liderlere mesaj veriyor... Bazen ise emojiler ve spiritüel mesajlar paylaşıyor.

Dünyayı şoke eden grubun liderinden korkunç çağrı: 'Öldürün!' - Resim : 2
Queen Romana'nın kuralları (solda) ve tutuklanacakların listesi (sağda). Fotoğraflar: Telegram

Kanada Nefret Karşıtı Ağı adına konuşan Peter Smith, endişe duyduklarını ve kaç kişinin bu mesajları ciddiye alıp eyleme geçeceğini bilmediklerini söylüyor. “Hazırlıklarının” fotoğraflarını paylaşan bazı insanlar Telegram grubuna mesajlar atıyor ancak son hücum emrinin ne zaman verileceği bilinmiyor. Asıl korkulan ise birinin inisiyatif alıp ilk kurşunu atması.

Didulo, “ördek avına” çıkacak üyelere diğerlerinin evlerini açması çağrısında bulunuyor. Bazı üyeler kimlerin ve hangi grupların avlanması gerektiğini söylüyor. Biri eski sevgilesinin adını veriyor...

'TAKİPÇİ SAYISI ÜÇ KATTAN FAZLA ARTTI'

Smith, “Queen Romana'yı takip etmeye başladığımızdan beri takipçi sayısı üç kattan fazla arttı. Giderek daha agresif ve daha şiddet içerikli konuşuyor. ABD'de ve Kanada'da silahlı eylem çağrıları yapıyor. Kaç kişi bu çağrılara kulak verir bilmiyoruz ancak bir kişi bile harekete geçse korkunç sonuçlar ortaya çıkabilir.

Lakin grubun içindeki herkes kana susamış insanlar değil. Bir mesajda üyelerden biri aşı olan insanlara ve sağlık çalışanlarına merhamet gösteriyor! Mesajı şöyle:

“Lütfen bu konuda masum insanları incitmeyin. İnsanların beyinleri yıkandı. Bu onların suçu değil. Tüm ailem yapılacak en doğru şeyin bu olduğunu düşünerek iğneyi yaptırdı ama yanlış yönlendirildiler. Onlar iyi insanlar... Lütfen.”

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr 

*Bu haberde yer alan bilgilerin büyük bir kısmı Vice'ta “QAnon's 'Queen of Canada' Calls for Followers to 'Kill' People Vaccinating Children” başlığıyla yayınlanan makaleden derlenmiştir.

Kaynak: Web Özel

ABD