DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, salgının yeni merkez üssünü açıkladı

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, salgının yeni merkez üssünü açıkladı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili açıklama yapan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Güney Amerika hastalık için yeni bir merkez üs haline geldi" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Henrietta Fore, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus'un düzenlediği basın toplantısında konuştu.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus ise Kovid-19 salgını nedeniyle sekteye uğrayan en önemli hizmetlerden birinin de rutin çocuk aşıları olduğunu belirtti.

Fakir veya zengin ülkelerde on milyonlarca çocuğun difteri, kızamık ve zatürre gibi öldürücü hastalıklara yakalama riskiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Ghebreyesus, "Dünyanun Kovid-19 için güvenli ve etkili bir aşı geliştirmek için bir araya geldiği bir dönemde, zaten var olan ve her yerde çocuklara ulaşmaya devam etmesi gereken onlarca hayat kurtarıcı aşıyı unutmamalıyız." diye konuştu.

Ghebreyesus, salgına karşı "küresel dayanışma ve birlik" çağrısını yineledi.

"MERKEZ ÜS GÜNEY AMERİKA OLDU"

Öte yandan, DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, Brezilya'da salgının hızla yayılmasıyla ilgili bu ülkeden bir gazetecinin sorusuna, şu karşılığı verdi:

"Bir bakıma Güney Amerika hastalık (salgın) için yeni bir merkez üs haline geldi. Vaka sayıları artan pek çok Güney Amerika ülkesi gördük. Açıkçası bu ülkelerin çoğunda bir endişe var, ancak bu noktada en çok etkilenen Brezilya oldu."

Ryan, vakaların büyük çoğunluğunun Sao Paulo bölgesinden bildirildiğini aktardı.

Brezilyalı makamların Kovid-19 tedavisi için kullanılan Hidroksiklorokin" isimli ilacın geniş çaplı kullanımını onayladığını hatırlatan Ryan, klinik çalışmaları sona ermemiş olan bu ilacın kullanımının risk taşıdığı konusunda uyarıda bulundu.

DSÖ koronavirüs