Boris Johnson'a 'kesik başlı' protesto!

Boris Johnson'a 'kesik başlı' protesto!

İngiltere, 2016'daki referandumda yüzde 48'e karşı yüzde 52 oyla AB'den ayrılma kararı almıştı. Göreve geldiğinden beri eleştirilerin hedefi olan Başbakan Boris Johnson, Merkür Ödül Töreni'nde protestoyla karşı karşıya kaldı.

Başbakan Boris Johnson, 31 Ekim'de anlaşma olsun veya olmasın İngiltere'yi AB'den ayırmaktaki kararlılığını sık sık yineliyor. Eski Başbakan Theresa May'in AB ile vardığı Brexit anlaşması parlamentoda 3 kez reddedilmişti. Johnson, May'in istifa kararı almasının ardından Muhafazakar Partinin yaklaşık 150 bin üyesinin oylarıyla başbakanlık görevine seçilmişti. Ancak Johnson, göreve geldiğinden bu yana tepkilere maruz kaldı.

İngiltere'de düzenlenen müzik ödüllerinin verildiği Merkür Ödül Töreni tartışmalı bir performansa sahne oldu. Devlet televizyonunda canlı yayınlanan törene katılan gerçek ismi Tyron Kaymone Frampton olan rapçi Slowthai, sahneye İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı temsil eden bir kesik baş kuklasıyla çıktı.

Ödüller verilmeden önce söylediği 'Doorman' şarkısının sonunda Jonson'a küfür ederek havaya Johnson'ı temsil eden kesik başlı bir kukla kaldırdı. Seyircilerden alkışlar yükselirken, programın sunucusu Lauren Laverne da rapçiyi "Slowthai, kendi görüşleri ile burada" diyerek anons etti. 

Slowthai "Nothing Great About Britain" isimli albümüyle Merkür Ödülü'ne aday gösterilmiş, albüm günümüz İngilteresi'ne eleştiriler içeriyordu.

RAPÇİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Rapçi Slowthai, daha sonra bir açıklama yaparak, ülkeye bir ayna tuttuğunu, ancak bazı insanların bundan hoşlanmadığını söyleyerek, güce sahip kişilerin kendilerini bölmek istediğini, sahneye çıktığı kesik başlı kuklanın hükümetin ülkeye ne yaptığını anlatan bir metafor olduğunu, performansıyla Boris Johnson'u incitmek istemediğini, şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu belirtti.

İngiltere Boris Johnson Slowthai