Belediye Başkanı 'evde kalın' diye yalvardı, eşi partide basıldı

koronavirüs
Belediye Başkanı 'evde kalın' diye yalvardı, eşi partide basıldı

ABD'nin Illinois eyaletinde koronavirüs salgınına karşı evde kalmaları için vatandaşlara yalvaran Alton Belediye Başkanı Brant Walker'a darbe yakınından geldi. Eşi, polisin bir bara düzenlediği baskında eğlenirken yakalandı

Alton Belediye Başkanı Brant Walker, getiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek, "Bunlar oldukça kritik zamanlar, size evlerinizde kalmanız için yalvarıyorum. Anne-babalar lütfen çocuklarınızı evde tutun. Bunu yapmak sağlınız için hayati önemde" çağrısında bulunmuştu.

Walker, karantina kurallarını uygulamak konusunda polise de talimat vererek kuralları ihlal edenleri ihtar, hatta tutuklama konusunda yetkilendirdi ve aynı gece karantinanın ihlal edildiği gerekçesiyle bir bara baskın düzenlendi. Polis, içeride bir grubu eğlenirken buldu, grubun içinde ise Walker'ın eşi Shannon Walker da vardı.  

Belediye Başkanı, bu durum nedeniyle 'utanç duyduğunu' belirterek halktan özür diledi. Brant Walker, "Eşim kendi kararlarını verebilecek bir yetişkindir ve bu durumda hayret verici bir yargı yoksunluğu sergiledi. Bu olay nedeniyle utanıyorum ve bu olayın şehrimizde neden olabileceği utanç nedeniyle de Alton halkından özür diliyorum" dedi. 

Walker, "Polis Şefine, eşime, 'evde kal' emrini ihlal eden herhangi bir vatandaş gibi davranmasını ve özel muamele görmediğinden emin olmasını söyledim" dedi.

İleri bir tarihte hakim karşısına çıkması beklenen Shannon Walker ve diğer kişiler için 364 güne kadar hapis cezası ya da 2 bin 500 dolar para cezası öngörülüyor. 

karantina koronavirüs