Efsane isim aramızdan ayrıldı

Dünya haberleri 2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Efsane isim aramızdan ayrıldı

Amerikalı efsane çizgi roman sanatçısı Neal Adams, 80 yaşında hayatını kaybetti. Adams, özellikle Batman çalışmalarıyla öne çıkıyordu.

Batman çalışmalarıyla efsaneler arasına giren çizer Neal Adams'tan kötü haber geldi. Batman’i cesur bir süper kahramana dönüştürmeye yardım eden ve çizerlerin hakları için mücadele eden Amerikalı çizgi roman sanatçısı Neal Adams’ın hayatını kaybettiği açıklandı.

EŞİ ÖLÜMÜ DOĞRULADI

Hollywood Reporter’a göre ünlü sanatçının eşi Marilyn Adams, çizerin sepsis komplikasyonları yaşadıktan sonra perşembe günü New York’ta vefat ettiğini doğruladı.

İkonik sanatçı, fotogerçekçilik akımından yararlanarak Batman’i daha cesur bir süper kahramana dönüştürmeye yardım etmesiyle ünlüydü, ayrıca “Kara Şövalye”nin en büyük düşmanlarından bazılarında da imzası bulunuyordu. Sözcü'de yer alan habere göre, Adams, yaklaşık 60 yıla yayılan kariyeri boyunca Batman, Avengers, X-Men, Brave and the Bold ve daha pek çok çizgi roman karakteri üzerine çalıştı.

Efsane isim aramızdan ayrıldı - Resim : 1

Ünlü çizer, ayrıca DC Comics’in ilk siyah süper kahramanlarından biri olan Green Lantern/Jon Stewart karakterinin de yaratıcısıydı. Adams, süper kahramanların diğer süper kötüler yerine uyuşturucu bağımlılığı ve ırkçılık gibi gerçek dünya sorunlarıyla savaşmak zorunda kaldığı Green Arrow ve Green Lantern gibi çizgi karakterler geliştirdi.

1970’lerde, Adam West’in 1966 yapımı Batman filmindeki performansından sonra Batman, çocuklara yönelik bir karakter olarak görülüyordu.

İşte o dönemde Adams devreye girerek yazar Dennis O’Neil ile birlikte çalıştı ve ikonik karakteri, modern “Kara Şövalye”ye dönüştürdü, ayrıca düşmanı Joker’e de korkutucu bir tonu aşılamaya yardımcı oldu.

Kaynak: Haber Global TV

Batman