Aşı olmak için motel çalışanı olduğunu söyleyen kumarhane baronu istifa etti

koronavirüs
Aşı olmak için motel çalışanı olduğunu söyleyen kumarhane baronu istifa etti

Kanada'da kumarhane patronu Rod Baker, eşi ile birlikte kononavirüs aşısı olabilmek için 2 bin 400 kilometre yol gidip, kendilerini motel çalışanı gibi tanıtmasının ortaya çıkmasıyla birlikte istifa etti

Kumarhaneler ve oteller işleten Great Canadian Gaming Corp CEO’su Rod Baker (55) ve eşi Ekaterina Baker (32), aşı için Vancouver’dan Aşı uygulaması verilerine göre daha çok yerlilerin yaşadığı ve ülkenin en az nüfus yoğunluğuna sahip bölgesi, daha hızlı aşı yapılan kırsal Yukon bölgesine gitti. 

Kanada'da değeri 2 milyar dolar olan bir kumarhaneler zinciri sahibinin, aşı yaptırabilmek için 2 bin 400 kilometre uzaklıktaki ücra kasabaya gidip kendisi ve eşini motel çalışanı olarak gösterdiği ortaya çıktı.

Kanada yerlilerinin yaşadığı 93 nüfuslu Beaver Creek kasabasında, geçen hafta bölgede yeni açılan bir motelde işe başladıklarını söyleyerek aşılarını yaptırdığı öne sürülen çiftin aşıdan hemen sonra havaalanına gitmek istemesi sonucu gerçek ortaya çıktı.

Yukon Toplum Hizmetleri Bakanı John Streicker çok kızdığını belirterek, "Bu bencil davranışları çok rahatsız edici. Herhangi bir kişinin insanları aldatmak için böyle bir yola başvurabileceğini düşünemezdik" dedi.

Aşı sırasını aşmak için yaşlıları ve risk grubundaki insanları tehlikeye atmalarına da tepki yağarken, Kanada makamlarını yanıltmak suçlamasıyla hakkında dava açılan Great Canadian Gaming'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Rod Baker istifa etti.

Çifte Vancouver'a dönüşlerinde 14 günlük karantina kurallarını ihlal ettikleri için de her birine bin 168 dolar para cezası kesildi.

Kanada’da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen bir aşının klinik denemelerine başlandığı bildirildi.

Aşıyı geliştiren Toronto merkezli Providence Therapeutics isimli biyoteknoloji şirketinin Üst Yöneticisi Brad Sorenson, basına yaptığı açıklamada, PTX-COVID19-B adı verilen aşının ilk aşamada 60 yetişkin gönüllüye uygulandığını söyledi.

Uygulamanın üç kez tekrarlanacağını belirten Sorenson, "Aşılar, vücutta bağışıklık tepkisini tetiklemek için tasarlanmıştır. Şirketimizin ürünü bir mRNA aşısıdır ve Kanada'da halihazırda uygulanan Moderna aşısına benziyor’’ dedi.

Sorenson, klinik denemelerin ardından aşının seri üretimine geçeceklerini ve bunun için Calgary'de tesis satın aldıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Global TV