Almanya'da Robert Koch Enstitüsü binasına saldırı!

Almanya koronavirüs
Almanya'da Robert Koch Enstitüsü binasına saldırı!

Almanya'nın salgın hastalıklardaki yetkili kurumu olan Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) başkent Berlin'deki merkezine saldırı yapıldı.

Almanya'nın salgın hastalıklardaki yetkili kurumu olan Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) başkent Berlin'de bulunan merkezine gece 02.40 saatlerinde yanıcı madde ile saldırı yapıldı. Saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Atılan yanıcı madde nedeni ile çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Eyalet Kriminal Polis Ofisi tarafından yapılan açıklamada, saldırganların birkaç kişi olduğu ve saldırganları arama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Kriminal Polis Dairesi, saldırının kundaklama teşebbüsünden ayrı olarak siyasi bir saldırı olabileceği yönündeki bulgular nedeni ile soruşturmanın Federal Polise devredildiğini açıkladı.

MERKEL: BİZİ ÇOK ZOR AYLAR BEKLİYOR

Robert Koch Enstitüsü, Almanya'da son 24 saatte 8 bin 685 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini toplam vaka sayısının 437 bin 866'a yükseldiğini açıkladı. Açıklamaya göre son 24 saatte 24 kişinin hayatını kaybettiği ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 56'ya yükseldi. Açıklamada salgının başlangıcından bu yana 321 bin 600 kişinin iyileştiği kaydedildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel partisi Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) eyalet meclis grup başkanları ile yaptığı video konferans toplantısında, "Bizi zor, çok zor aylar bekliyor" dedi. Merkel, gelecek aylar içerisinde koronavirüs vakalarının sayısının hızlı bir şekilde artacağını ve Şubat ayına kadar büyük etkinliklerin düzenlenmesinin mümkün olmayacağını tahmin ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA

Almanya Robert Koch Enstitüsü Berlin koronavirüs