Venezuela Milli Takımı'nda 12 kişide kovid-19 tespit edildi

Copa America 2021
Venezuela Milli Takımı'nda 12 kişide kovid-19 tespit edildi

Kupa Amerika (Copa America) futbol turnuvasının açılış maçında Brezilya ile karşılaşacak Venezuela'da futbolcu ve teknik ekip içindeki 12 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

Brezilya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, turnuva öncesi yapılan rutin kontrollerde Venezuela Milli Takımı oyuncuları ve teknik ekibinde 12 kişinin sonucunun pozitif çıktığı ve bu vakaların karantina altında tutulduğu belirtildi.

Brezilya basınında yer alan haberlerde, 12 vakadan 8'ini oyuncuların oluşturduğu ve Venezuela'nın kadrosunda yer alan yedek oyuncuların, 14 Haziran Pazartesi TSİ 00.00'da Brezilya ile oynanacak ve Haber Global'dan canlı yayınlanacak açılış maçına yetiştirilmesi için çaba sarf edildiği vurgulanıyor. CONMEBOL, koronavirüs nedeniyle 23 olan kadro sınırını 28'e yükseltmişti. 

2020'de salgın nedeniyle ertelenen turnuvanın ev sahiplerinden Kolombiya'da şiddetli protestolar, Arjantin'de ise Kovid-19 salgını nedeniyle iki ülke turnuvadan çekilmiş ve turnuvanın Brezilya'da düzenleneceği, geçen ay sonunda duyurulmuştu.

 

Kaynak: AA

venezuela koronavirüs copa america copa america haber global