Bin sayfalık klasör nerede? FETÖ'cüler 'isim isim' yazılıydı

FETÖ elebaşı Gülen'in ölümünden sonra terör örgütü içindeki güç savaşı devam ederken, 2000 yılında FETÖ yapılanmasına yönelik hazırlanmaya başlanan ve bin sayfadan oluşan 2 klasör belgenin akıbeti ise halen bilinmiyor. Adeta buhar olup uçan ve 2003'de nihai halini alan dosyalarda, 15 Temmuz hain darbe girişimine katılan FETÖ'cülerin isimlerinin neredeyse tamamı yer alıyordu.

Son Güncelleme:

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünden sonra yerine kimin geçeceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Gülen'in varisleri olarak terörist Mustafa Özcan ve Abdullah Aymaz'ın ismi, yeni elebaşları olarak öne çıksa da; Cevdet Türkyolu'nun da sözde liderlik için faaliyetlerini arttırdığı iddialar arasında. Örgüt içinde güç savaşları yaşanırken, toplum hafızasından silinen önemli bir konu terörist Gülen'in ölümünden sonra yeniden gündeme geldi. 2000 yılında FETÖ yapılanmasıyla ilgili hazırlanmaya başlanan ve bin sayfadan oluştuğu belirtilen 2 klasör belgenin akıbeti halen bilinmiyor.

Ölen FETÖ elebaşı Gülen'in ABD vatandaşlığı için kefil olan isimler arasında; CIA eski yetkilisi Graham Fuller, CIA eski görevlisi George Fidas ile ABD’ Haberalma Araştırma Dairesi eski direktörü Morton Abramowitz gibi isimler yer alıyordu. 

CIA'İN EMRİNDE 

Akıbeti meçhul klasörlerin hikayesi ise 24 yıl önceye uzanıyor. O dönem TSK'ya sızan  FETÖ'cülerin tespiti için ilk araştırma eski Jandarma Komutanı Aytaç Yalman tarafından 2000 yılında başlatılmıştı. Aytaç Yalman'dan sonra bu göreve Şener Eruygur getirilmiş, istihbarat dosyasının nihai hali ise; PKK terör elebaşı Abdullah Öcalan'ı sorgulayan Hasan Atilla Uğur tarafından oluşturulmuştu. Ancak istihbarat raporu son halini almadan FETÖ elebaşı ABD'ye kaçmıştı.

HAİNLER SAPTANMIŞTI

Jandarma İstihbarat Başkanlığı takvimler 2003'ü gösterdiğinde, FETÖ yapılanmasıyla ilgili bin sayfadan oluşan 2 klasör belgeyi dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e sunmuştu. O dönem Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, Jandarma  İstihbarat Daire Başkanı Levent Ersöz, Teknik Daire Başkanı ise Hasan Atilla Uğur'du. Üç ismin direktifiyle, FETÖ elemanlarına yönelik istihbarat dosyası 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak hazırlanmış, Jandarma ve Hava Kuvvetleri'ne sızan isimler tespit edilmişti. 

SAÇAN DA DOSYA İLETTİ

Hazırlanan dosyalarda sadece TSK içine sızan militanlar değil, Emniyet İstihbarat, KOM ve Emniyet Personel Başkanlığı'ndaki kritik noktalarda görev yapanların isimleri de yer alıyordu. Öte yandan 2023 yılında yaşamını yitiren eski Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlerinden Adil Serdar Saçan da, 2001 yılında hazırladığı FETÖ dosyasını Hasan Atilla Uğur'a iletmiş, ortaya kapsamlı bir rapor çıkmıştı. 

15 TEMMUZ OLMAZDI!

Ancak bin sayfalık rapor dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök tarafından yeteri kadar dikkate alınmayacaktı. İstihbarat dosyasına nihai halini veren Hasan Atilla Uğur ise yıllar sonra yaptığı açıklamada, "Bu dosyalar şu an nerede bilmiyorum. Belki de birileri tarafından yok edildi. İstihbarat dosyası 2003'de işleme koyulup gereği yapılsa 15 Temmuz olmazdı" demişti.

Kayıp klasörde 15 Temmuz ihanetine katılanların isimlerinin tek tek yer aldığı belirtiliyor.

GEREĞİ YAPILDI MI?

Hasan Atilla Uğur, 2003 yılında hazırlanan istihbarat raporunda FETÖ/PDY'nin 150 miyar dolarlık bir servete hükmettiğini, cinayet, kara para aklama, uyuşturucu ticareti, sigara kaçakçılığı gibi yasadışı işlerdeki bağlantılarının ortaya konulduğunu açıklıyor ve şunları söylüyordu: "15 Temmuz sonrası tutuklanan Jandarma ve Havacılar'ın neredeyse tamamının adı listede yer alıyordu. O dönem henüz general rütbesinde FETÖ'cü militan yoktu. Mesela havacılar arasında Bekir Ercan Van, o dönemki listedeydi. 15 Temmuz girişimine katılıp tutuklanan Sadık Köroğlu'nun da hazırladığımız listede ismi vardı. Dönemin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, ve Hilmi Özkök, istihbarat dosyası hakkında gereğini yapmadı.  Rapordan 6 ay sonra Kocaeli Jandarma Alay Komutanlığı'na atandım. Levent Ersöz Paşa'yı Bilecik'e sürdüler. Eruygur Paşa'da emekli edildi. Sonrasında da kumpas davalarından yargılandık."

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber