Kuş tamircisi

Telefon tamirciliği yapan Diyarbakırlı Serkan Bakan dükkânının vitrinini kuşlara ayırmış. Yuvasından düşen veya yaralı kuşları tedavi ettikten sonra vitrine koyarak besliyor. Bu nedenle Diyarbakırlılar ona kuş tamircisi diyorlar.

Son Güncelleme:

Diyarbakırlı Serkan Bakan gerçek bir hayvan dostu. Boş zamanının neredeyse tamamını sokak hayvanlarına ayırıyor. Parkları dolaşıyor ve bulduğu hayvanları elleriyle besliyor. Sokak hayvanları da artık onu tanıyorlar. Korkmuyorlar ve elinden mamalarını yiyorlar.  


32 yaşındaki Serkan Bakan'ın tek işi bu değil elbette. Telefon tamirciliği yapan Bakan'ın Yenişehir ilçesindeki bir pasajda dükkânı var. Çalışmak için işyerini açtığında ilk dikkat çeken şey vitrini oluyor. Vitrininde telefon yok, kuşlar var. Yuvasından düşen ya da yaralı kuşları tedavi ediyor, besleyip güçlerinin yerine gelmesini bekliyor.


'KUŞ TAMİRCİSİ'

Tamirci dükkânının vitrininde hiç eksik olmayan kuşlar nedeniyle Diyarbakırlılar Serkan Bakan'a 'Kuş tamircisi' diyorlar. O bu tanımlamadan memnuniyet duyuyor. Artık pek çok kişi bulduğu yaralı kuşları ona getiriyorlar. 


"Bunlar soğuk havalarda yavru iken yuvalarından düşüyorlar. Gerek ben olayım gerek müşteri arkadaşlar olsun baktığımı bildikleri için bana getiriyorlar. Bunlara yavruysa elimden geldiğince 10-15 gün şırıngayla besliyorum. Kendine geldikten sonra uçmaya başladıktan sonra tekrardan kendi doğal ortamlarına bırakıyorum. Keza kediler de öyle, yavru kediler özellikle arabanın altında kaldı mı ya da araba çarptı mı alıp burada bakımlarını yapıyorum. Daha sonra iyileşti mi sürekli yanıma gelip gidiyorlar benden kopamıyorlar."


"BAKMIYORSANIZ ENGEL OLMAYIN"

Serkan Bakan'ın en büyük isteği sokak hayvanlarına eziyet edilmemesi ve korunması. O bunun için çabalıyor. Tek isteği ise sokak hayvanları için bir şeyler yapmak isteyenlere engel olunmaması.

"Ben onlardan kopamam. Diğer insanlara söylemek istediğim lütfen ama lütfen biz elimizden geldiğince yardım ediyoruz siz de yardım edenlere mani olmayın. Dışarıdaki kedilere özellikle yemek bırakırken 'buraları kirletiyorsunuz sinekler falan geliyor' diyorlar. Onlardan istediğim lütfen bu gibi şeylerle bizi durdurmasınlar. Bir şey yapmıyorlar bari ellerinden geldiğince yapanlara mani olmazlarsa sevinirim."


Haber: Abdülkadir Konuksever

Fotoğraflar: Burak Emek 

Sonraki Haber