Dağılmıyor ve içi iyi pişiyor! Şef usulü lahana sarması yapmanın yolu

Bu tarifle yapacağınız lahana sarması çok daha lezzetli olacak. İşte bilmeniz gereken tarif.

Son Güncelleme:

Lahana sarması, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. İnce lahana yapraklarına sarılan iç harcı genellikle pirinç, kıyma, soğan, salça ve çeşitli baharatlarla hazırlanır. Lahana yaprakları haşlanarak yumuşatılır, ardından hazırlanan harçla sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine limon dilimleri eklenip sos dökülerek kısık ateşte pişirilir. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir. 

Lahana Sarması İçin Gereken Malzemeler:

1 orta boy lahana

250 gram orta yağlı kıyma

1 adet büyük soğan

Bir avuç kırık pirinç

Yeteri kadar Tuz ve karabiber