Banyodaki pas lekelerini yok ediyor! Bu yöntemle kirlere elveda deyin...

Banyodaki pas lekelerinden kurtulmanızı sağlayacak temizlik tüyosu: İşte kesinlikle denemeniz gereken bilgi.

Son Güncelleme:

Bu basit adımları takip ederek banyodaki pas lekelerini çıkarabilir ve tekrar oluşmalarını önleyebilirsiniz.

Banyodaki pas lekeleri, sıklıkla duşakabin, lavabo, musluk ve diğer metal yüzeylerde görülebilir. Bu lekelerin nasıl çıkarılacağı ve tekrar oluşmalarını nasıl önleyebileceğiniz konusunda size yardımcı olacak bir bilgilendirme kılavuzu hazırladık.

Pas lekelerini çıkarmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Banyodaki pas lekeleri, demir ve oksijen arasındaki kimyasal reaksiyondan kaynaklanır. Suyun temas ettiği yüzeylerde kaynaklanan bir problemdir. Açık turuncudan koyu kahverengiye kadar birçok tonda lekeler bırakarak kendini gösterir.

Banyodaki pas lekelerinin oluşumunu kökten kesmek bir yana bu lekeleri çıkarmak da doğru adımlar uygulanmadığında oldukça zorlayıcı bir işlemdir. Yanlış yapılan temizlik rutini pas lekesini çıkarmadığı gibi sizin de vaktinizi alacak.

Beyaz Sirke İle Banyodaki Pas Lekelerini Çıkarın

İhtiyacınız olacak malzemeler;

Damıtılmış beyaz sirke
Karbonat
Eldiven
Ponza taşı
Sünger
Ilık su
Temiz havlu


İzleyeceğiniz talimatlar;

3’e 1 oranında karbonat ve damıtılmış beyaz sirkeden oluşan bir macun hazırlayın. Eğer banyodaki pas lekeleri çok ise bu oranı arttırabilirsiniz. Elinize eldiven giyin ve hazırladığınız bu macunu banyodaki pas lekelerinin üzerine uygulayın.
Yaklaşık yarım saat bu şekilde bekletin. Ardından ponza taşını hafifçe yüzeye sürün. Fazla gelen macunu sünger ile alın ve yüzeyi ılık su ile güzelce durulayıp bir havlu ile kurulayın.
Ponza taşı ile banyodaki pas lekeleri çıkarma işlemi porselen, emaye, dökme demir ve plastik yüzeylerdeki pasları çıkarmada etkilidir. Eğer uygulayacağız yüzey bakır ise ponza taşı yerine bir sünger ile devam edin.

Kaynaklar:haber7, youtube.com

Sonraki Haber