Ayağıyla altı ayda yazdı: Bedensel engelli Sefa Yurtkölesi'den "Hayatın Sefa'sı"

Bedensel engelli Sefa Yurtkölesi, hayat mücadelesini bir kitapta topladı. Hayatın Sefa'sı adını verdiği kitabını altı ayda sol ayağıyla yazan Yurtkölesi, "Hayata pozitif bakmalı," diyor...

Son Güncelleme:

Yüz bin kişide bir görülen Rombositopeni-radius yokluğu sendromu kaynaklı kemik eksikliği nedeniyle kol ve bacaklarını büyük ölçüde kullanamayan milli yüzücü Sefa Yurtkölesi, hikâyesini Hayatın Sefa'sı adını verdiği kitapta topladı. 

Katıldığı müsabakalarda Türkiye şampiyonluğu dahil çok sayıda madalya toplayan milli sporcu, sol ayağıyla yazdığı kitabında hayata pozitif bakmak, mutlu olmak ve şükretmek için çok sebep olduğunu anlatıyor. 


Kitabı altı ayda tamamladığını belirten Yurtkölesi, "Herkes 'Ayağınla yazmak zor olmadı mı?' diye soruyor. Kesinlikle zor olmadı. Sizin elinizle yaptığınız bir işi ben ayağımla çok rahat yapabiliyorum. Doğuştan engelli olduğum için ayaklarımı kullanma konusunda profesyonelleştim," diyor.


Bazen "Nasıl isyan etmiyorsun?" sorusuyla da karşılaştığına değinen Sefa Yurtkölesi'nin bu soruya cevabı da şöyle: "Onlara 'Şükredecek o kadar çok şeyim var ki, isyan etmeye vakit bile bulamıyorum' diyorum. İnsanlar bunu yaşam felsefesi haline getirirse, hayata pozitif bakmayı öğrenirler." AA

Sonraki Haber