4. Etnospor Kültür Festivali'nde Azerbaycan'ın Karabağ atlarının gösterisi büyük ilgi gördü

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Etnospor Kültür Festivali'nde Azerbaycan-Karabağ atlarının gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini kazandı

Son Güncelleme:

4. Etnospor Kültür Festivali kapsamında gerçekleşen Azerbaycan-Karabağ atlarının gösterisi beğeni topladı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" sloganıyla azim, kararlılık ve mücadele vurgusuyla Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen festivalin son gününde Atlı Sporlar Sahası'nda gösteriler yapıldı.

Vatandaşlar özellikle Azerbaycan-Karabağ at gösterisine büyük ilgi gösterdi. Sporcular at üzerinde hünerlerini gösterirken, yaptıkları akrobatik hareketlerle de izleyenlerden alkış aldı. Gösteri sırasında Azerbaycan Dans Ekibi de şovlarıyla seyircilerin beğenisini topladı.


Uluslararası yarışmalarda muhakkak podyumda yerini alan Karabağ atlarının ünü ülke sınırlarını aşmış durumda. Büyük Brtanya'da Royal Windsor Horse Horse Show'da da izleyicilerle buluşan Karabağ atları, Kraliçe'nin 90. doğum gününde de gösteriler yaptı.

4. Etnospor Kültür Festivalin'nde de izleyicileri kendine hayran bırakan Karabağ atları pistte gösteri yaparken Azerbaycan halk ekibi de şovlarıyla atların gösterisine eşlik etti. Festivalde atların anavatanı olan Dağlık Karabağ'ın tarihi de katılımcılara anlatıldı. Karabağ atlarını bir diğer özelliği de Ermenistan'ın saldırısından son anda kurtarılmış olmaları. 


Sonraki Haber