Beşiktaş, 3 puanı tek golle aldı

Süper Lig'in 9'uncu haftasında Beşiktaş derbi maçta Galatasaray'ı konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan maçı Beşiktaş tek golle kazandı.

Son Güncelleme:

Süper Lig'in 9'uncu haftasında Beşiktaş derbi maçta Galatasaray'ı konuk etti. Vodafone Park'ta saat 19.00'da başlayan mücadelede hakem Mete Kalkavan düdük çaldı. Kalkavan'ın yardımcılıklarını ise Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar üstlendi.

Süper Lig'in 9'uncu haftasında Beşiktaş derbi maçta Galatasaray'ı konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan maçı Beşiktaş Umut Nayir'in golüyle kazandı.




MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 9. haftasında oynanan derbide Beşiktaş, konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yendi.

1. dakikada hızlı hücuma çıkan Beşiktaş'ta Lens'in pasıyla sağdan ceza sahasına giren Umut Nayir'in şutunda meşin yuvarlak, kaleci Muslera'da kaldı.

9. dakikada Lemina'nın ceza sahası içinde kaptırdığı topu Lens doğrudan kaleye gönderdi, meşin yuvarlağı kaleci Muslera kurtardı.

26. dakikada Feghouli'nin sağdan ortasında meşin yuvarlakla altıpas önünde buluşan Andone'nin vuruşunda, top üstten dışarı gitti.

31. dakikada Feghouli ceza saha dışından sağ çaprazdan şutunu çekti. Top yandan auta çıktı.

47. dakikada Caner Erkin'in ara pasında topla buluşan Diaby ceza yayı içinde önde olan Muslera'nın üzerinden meşin yuvarlağı aşırttı. Muslera topu son anda kornere çeldi. 




48. dakikada Lens'in sağdan ortasında Galatasaray ceza alanı içinde oluşan karambolde son olarak topla buluşan Umut Nayir'in bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

68. dakikada Umut Nayir'in uzak mesafeden şutunda kaleci Muslera, topu kontrol etti.

69. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Caner Erkin'in soldan ortaladığı topa Umut Nayir ön direkte kafayla vurdu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

81. dakikada Babel'in soldan ortasında Adem Büyük arka direkte topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak Karius'ta kaldı.

90. dakikada Necip Uysal'ın ceza sahası içinde ters kafa vuruşunda Karius köşeye giden topu son anda kurtardı.

Derbi, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

PENALTI KAÇIRAN LJAJIC KULÜBEDE

Siyah beyazlılarda Galatasaray derbisinde Sırp yıldız Adem Ljajic, yedek kulübesinde yer aldı. Sezon başından beri gösterdiği performansla eleştiri oklarının hedefinde olan Ljajic, Braga maçında da kaçırdığı penaltı sonrasında tepki görmüştü. Abdullah Avcı, bu maç öncesinde sakatlığını atlatan Diaby’i Ljajic’in yerine 11’de görevlendirdi.

ISLIKLANAN CANER 11’DE

Siyah beyazlılarda son haftaların eleştirilen bir başka ismi Caner Erkin ise derbi maça 11’de başladı. Braga maçında yenilen ikinci golün ardından taraftarın top ayağına her geldiğinde ıslıklarla protesto ettiği Caner Erkin, sakat isimlerin yokluğunda sol açıkta görev aldı.

LENS 1 MAÇ ARADAN SONRA DÖNDÜ

Beşiktaş’ta son Braga maçında forma şansı bulamayan Jeremain Lens, derbi maçın 11’inde yer aldı. Son olarak Süper Lig’in 8’inci haftasında MKE Ankaragücü ile deplasmanda 0-0 berabere kalınan maça 11’de başlayan Lens, mücadelenin 57’nci dakikasında yerini Adem Ljajic’e bırakmıştı. Daha sonra UEFA Avrupa Ligi'nde Braga’ya 2-1 mağlup olunan maçta forma şansı bulamayan Hollandalı kanat oyuncusu, 1 maçlık aradan sonra 11’deki yerine dönmüş oldu.

BEŞİKTAŞ’TA 5 EKSİK

Beşiktaş’ın Süper Lig’in 9’uncu haftasında Galatasaray’ı konuk edeceği maç öncesinde siyah beyazlı ekipte 5 eksik bulunuyor. Geçtiğimiz hafta bireysel çalışmalara başlayan ancak N’Koudou ve Ruiz’in yanı sıra Dorukhan Toköz, Douglas ve Burak Yılmaz da derbi maçın kadrosuna yer almadı.

GÖKHAN GÖNÜL DÖNDÜ

Siyah beyazlı ekipte, derbi öncesinde yaşanan sakatlıklar sıkıntı yaratırken, iyi haber Gökhan Gönül’den geldi. Sakatlığı gerekçesiyle ligde Aytemiz Alanyaspor ve MKE Ankaragücü, UEFA Avrupa Ligi’nde ise Braga maçlarında formasından ayrı kalan tecrübeli sağ bek, derbi maçta sahaya 11’de çıktı. Gökhan Gönül, bu maçla birlikte 3 maç aranın ardından formasına kavuşmuş oldu.

TERİM İKİ DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, salı günü Real Madrid’e 1-0 mağlup olunan maçın 11’inde 2 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, oğlu ameliyat olduğu için derbinin kadrosunda yer almayan Donk’un yerine Lemina’yı, Seri’nin yerine ise Feghouli’yi sahaya sürdü. Kaleyi Muslera’ya emanet eden Terim, savunma dörtlüsünü Mariano, Luyindama, Marcao ve Nagatomo’dan oluşturdu. Orta sahadaki ikilide Nzonzi ve Lemina’yı oynatan Terim, hücum bölgesinde ise Feghouli, Belhanda ve Babel’e forma şansı verdi. Terim’in gol yollarındaki tercihi ise Andone oldu.

Galatasaray’ın Beşiktaş karşısındaki 11’i şöyle: Muslera, Mariano, Marcao, Luyindama, Nagatomo, Nzonzi, Lemina, Belhanda, Babel, Feghouli, Andone.

FALCAO KADROYA ALINMADI

Galatasaray’da sakatlığı bulunan yıldız golcü Radamel Falcao, Beşiktaş derbisinin kadrosunda da yer almadı. Sarı kırmızılı formayı son olarak Süper Lig’deki Fenerbahçe derbisinde giyen Falcao; Gençlerbirliği, Demir Grup Sivasspor ve Real Madrid maçlarının ardından Beşiktaş maçının kadrosunda da yer alamadı.

BELHANDA TRİBÜNLERE ÇAĞIRILMADI

Sarı kırmızılı taraftarlar, mücadele öncesinde ısınmaya çıkan futbolcularını tek tek tribünlere davet ederken, Younes Belhada tribünlere çağırılmadı. Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid ile oynanan mücadelede oyundan çıkarken taraftarlarla atışan ve tribünlere el hareketleri yapan, ancak hafta ortasında sosyal medya hesabı üzerinden özür dileyen Belhanda, Beşiktaş derbisi öncesinde tribünlere davet edilmedi.

Öte yandan Beşiktaşlı taraftarlar da eski futbolcuları Ryan Babel’i ısıkladı. Karşılaşma öncesinde 3’lü çektirmek için deplasman tribününün önüne gelen Hollandalı futbolcu, Beşiktaş tribünlerince ıslıklandı.

OĞLU AMELİYAT OLAN DONK KAFİLEDE YOK

Galatasaray’da oğlu ameliyat olan Ryan Donk, derbi maçın kadrosuna dahil edilmedi. Sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan Hollandalı futbolcu, “Oğlum bugün başarılı bir ameliyat geçirdi ve onun yanında olmalıydım. Bu sebeple bugün derbide sadece tüm kalbim ve inancımla takımımı destekliyor olacağım” ifadelerini kullandı.

VODAFONE PARK’TA İSTANBUL MARATONU’NA ÇAĞRI

Derbisi öncesinde Beşiktaşlı futbolcular ısınma esnasında Vodafone İstanbul Maratonu logolu, “Çocuklar için koş” yazılı tişörtler giyerek sahaya çıktı. Derbi öncesi Vodafone 41'inci İstanbul Maratonu’na katılım çağrısı yapıldı. Beşiktaşlı futbolcular, maç öncesi gerçekleştirilen ısınmada Vodafone İstanbul Maratonu logolu, üzerinde bu yılın teması olan “Çocuklar için koş” yazılı tişörtler giyerek sahaya çıktı. Beşiktaşlı futbolcuların maratona katılım çağrısı, taraftardan büyük alkış aldı.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Roco, Rebocho, Elneny, Hutchinson, Lens, Diaby, Caner Erkin, Umut Nayir

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Lemina, Feghouli, Belhanda, Babel, Andone

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Sonraki Haber