Kansere en dirençli kan grubu belli oldu

35 yılda 1 milyondan fazla insanla yapılan araştırmaya göre kansere yakalanma riski en az olan kan grubu belirlendi. Sıfır (0) grubu kana sahip olanlar A, B ve AB kan grubundakilere göre kansere daha dirençli

Son Güncelleme:

İsveç Karolinska Enstitüsü, kişinin kan grubu ile kanser geliştirme olasılığı arasında bağlantı olduğunu belirledi. Araştırma kapsamında 35 yıl boyunca muayene edilen 1 milyondan fazla insanın verileri değerlendirildi..
Kansere yakalanma riski ile kan grupları arasındaki ilişkinin incelendiği araştırmaya göre kan grubu '0' olan kişilerin kansere karşı daha dirençli oldukları gözlemlendi.
Bilim insanlarının çalışmaları kansere yakalanma oranı kadar, geliştirilen kanserin çeşitlerinin de kan grupları arasında farklı olduğunu ortaya koydu.
İsveç'te Karolinska Enstitüsü uzmanları, 35 yıl boyunca muayene edilen 1 milyondan fazla kişiye ait sağlık verilerini inceledi. 

Hürriyet gazetesinin haberine göre, araştırmada "0" kan grubuna sahip kişilerin kansere karşı diğer kan gruplarına göre daha dirençli oldukları gözlemlendi.  

Araştırmada "A" grubundakilerin mide kanseri, "B" ve "AB" kan grubu olanların ise pankreas kanseri olma ihtimalinin daha yüksek olduğu öne sürüldü.  

ALKOL VE SİGARA FAKTÖRÜ
Bilim insanları ayrıca, kanserli tümörlerin oluşumuna genellikle yoğun alkol ve sigara kullanımının neden olduğunu da ifade etti. Daha önce Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden Dr. Arash Etemadi de benzer bir araştırmayı 55 bin kişiye ait sağlık verilerini inceleyerek yürütmüştü. 

A, B VE AB YÜZDE 55 DAHA RİSKLİ
Araştırma sırasında, kan grubuyla mide kanseri arasındaki bağ da incelenmişti. Sonuçlar "A", "B" ve "AB" grubu kan taşıyanların "0" grubu kana sahip olanlara göre yüzde 55 oranında daha fazla mide kanserine yakalandığını göstermişti. 




Sonraki Haber