Koronavirüs salgınında düğünler nasıl yapılacak?

Koronavirüs salgınında 'yeni normal düğün'ün provası Haber Global tarafından görüntülendi. Bu sene düğün organizasyonlarına yeni formatlar gelecek, halayın yerini erik dalı alacak.

Son Güncelleme:

Bir prova düğünde normalleşme sürecinde düğünlerin nasıl yapılacağına ilişkin uygulama yapıldı. İstanbul Toplantı Ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, Haber Global canlı yayınında hem yeni organizasyon yapısını anlattı hem de merak edilen soruları yanıtladı. Gülnur Saydam ve Kameraman Emir Ünlü'nün özel haberi...

Sönmez'in açıklamaları şöyle:

"Pandemi sonrası normalleşme formatında bizim için 1 Temmuz baz alınmıştı. Bilim Kurulu'nun bu kararına saygı duyuyoruz. Düğün içindeki argümanlar için biz bir simülasyon düğün yapmaya karar verdik.

GİRİŞLER NASIL OLACAK?

Kapının girişinde ateşölçer olacak, dezenfektan olacak. Maske temini ile içeriye alım olacak. Kapıda bir hostes arkadaşımız tarafından gelenler masalara tek tek yerleştirilecekler.

HALAY MI, ERİK DALI MI?

Halaylara sopalarla devam edilmesi hem ailelerimiz hem de gelin-damadımızı dejenere etti. Oynamayı biz kendi içimizde de düzenleyebiliriz. 2019'un trend parçası erik dalı ile 2020'de de devam ediyoruz, halaya ara veriyoruz. Temasın olmadığı oyun formatı olacak.

TAKI TÖRENİ NASIL OLACAK?

Takı için de düzenleme yatık. Takı sandığı olacak, gelin ve damada temas etmeden yan taraflarında resim çektirebilirler."

Sonraki Haber