Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (29 Aralık 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

'Allah'a ısmarladık, EYT çıktı ben gidiyorum' | Kaç kişi bunu diyecek?

Yüz binlerce insanın beklediği EYT düzenlenmesi netleşti. 2.5 milyon insanın düzenlemeden faydalanması bekleniyor. 40-50 yaş grubunu yakından ilgilendiren düzenleme sonrası çalışanların bazıları işe devam edecek. Peki kaç kişi 'Allah'a ısmarladık ben gidiyorum' diyerek çalışmayı bırakacak?

Bu caddeler trafiğe kapandı ama bir de yayalara sorun...

İstanbul'da bazı caddeler UKOME kararı ile yayalaştırıldı. Ancak yayalaştırılan bu yollarda skuter ve motosikletlerden dolayı vatandaşlar yine kaldırımdan yürümek zorunda kalıyor. Bazı vatandaşlar yolların yayalaştırıldığının farkında bile değil, yine kaldırımlardan yürüyor.

Patriotlar neden bu kadar önemli? Türkiye'ye satmadılar ama...

Rusya'nın Ukrayna'da enerji alt yapılarını vurması üzerine ABD'nin Ukrayna'ya hava savunma sistemi göndereceğini açıklaması, Patriot füzelerini yeniden gündeme getirdi. ABD yönetimi bir zamanlar Patriot hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye satışına onay vermemişti.

Neden milyonlarca ABD'li ülkeyi terk etti? Nereye gidiyorlar?

Milyonlarca ABD vatandaşları kiminin 'Rüyalar Ülkesi' olarak nitelediği memleketlerinden başka bir ülkeye göç ediyor. İlk tercih Meksika, Meksika'yı dünyanın gelişmiş ekonomileri takip ediyor. Peki ABD'liler neden ülkelerinden göç ediyor? Meksika'yı bu denli öne çıkaran ne?



Sonraki Haber