Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (19 Ocak Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Aşı olmayanlar rekor vaka sayılarını görünce ne düşünüyor?

Türkiye'de vaka sayıları günlerdir rekor kırıyor ve salgını kontrol altına almaktaki en büyük silahımız aşı. Aşı yaptırmayı hiç düşünmeyen vatandaşlar ise kararlarının hala arkasında. Bazıları sosyal medyada vaka sayılarını görünce 'haklı olduklarını tekrar anladıklarını' söylüyor.

Bosna Hersek neden bu kadar sık karışıyor? Dayton anlaşmasının rolü ne?

Kanlı bir savaşın ardından Borsa Hersek'te kurulan yeni düzende huzur bir türlü tesis edilemiyor. En son Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Sırp üyesi Dodik'in ayrılıkçı açıklamaları gözlerin tekrar bu coğrafyaya dönmesine neden oldu. Peki yıllardır Bosna Hersek neden bu halde?

Rusya ve Ukrayna arasında gerçekten savaş çıkar mı? İşte şu ana kadar bildiklerimiz...

Dünyanın gözü Karadeniz'de. Avrupa'da büyük bir diplomasi trafiği yaşanıyor. Cuma günü ABD ve Rus dışişleri bakanları Cenevre'de bir araya gelecek. Görüşme bölgenin kaderini belirleyebilir. Peki Rusya gerçekten Ukrayna'yı işgal edecek mi? Türkiye savaş ihtimalini nasıl değerlendiriyor?

Geri çekilen Covid-19 araştırmaları! '5G ile olan ilişkisi...'

Aralık 2019'da Covid-19 ortaya çıktıktan sonra bilim dünyası virüse ilişkin binlerce araştırmaya imza attı. Bu araştırmalar arasında çok az bir kısmı ünlü bilimsel dergilerde yayınlandıktan sonra geri çekildi. Sebep neydi?

Sony Microsoft'a nasıl cevap verecek?

Microsoft oyun sektörü tarihinin en büyük satın almasını yaparak Activision Blizzard'ı bünyesine kattı. Aynı gün Tokyo Borsası'nda Sony hisselerinde düşüş yaşandı. Playstation-Xbox rekabeti artık başka bir seviyeye taşındı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber