Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (14 Mart 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Kanun neyi kapsıyor? İttifak görüşmelerinde 6284 tartışması... | 'Kadınlar koruma tedbirine rağmen...'

Yeniden Refah Partisi'nin, Cumhur İttifakı'na katılmak için sunduğu şartlar arasında 6284 sayılı yasaya, yani Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a yönelik ifadeler yer alması, çeşitli tartışmaların fitilini ateşledi. Peki kanunda neler yer alıyor?

ABD'de finansal panik nasıl yayılıyor? Bu ilk değil...

SVB'nin ve Signature Bank'in batışı, ABD'de sıradan insanlarda bile 'Bankada param güvende mi?' paniğine yol açtı. Uzmanlara göre endişe edecek bir şey yok. Sosyal medya finansal paniği tetikliyor. ABD halkı Twitter çağından önce de bu duyguya uzak değildi. 

Avustralya'ya nükleer denizaltı satışı neden önemli? 'Çin'i kontrol etmek isteyen her millet...'

ABD ve Birleşik Krallık'ın AUKUS paktı çerçevesinde Avustralya'ya nükleer denizaltılar satacak olması bölgedeki dengeleri değiştirecek nitelikte. Peki nükleer karşıtı politikaları ile bilinen Avustralya neden nükleer denizaltı alıyor? Bölgenin Çin ve ABD için önemi ne?

Sonraki Haber