Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (08 Temmuz Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Siyaset sahnesinde suikast! Hitler bombalardan kaçtı, Kennedy'yi kurşunlar buldu, Özal vurulduktan sonra konuştu

Japonya'nın eski Başbakanı Şinzo Abe'nin suikastle öldürülmesi akıllara tarihte, siyasilere düzenlenen diğer suikastleri getirdi. ABD Başkanı Kennedy, halkı selamlarken vurulmuş, bir suikast I. Dünya Savaşı'nı başlatmış, Hitler defalarca suikastten kurtulmuş, Özal vurulduktan sonra konuşmaya devam etmişti.

1 numara nasıl korunur? 'Yumruk mesafesi kadar...'

Japonya'nın eski Başbakanı Şinzo Abe'nin seçim etkinliğinde vurularak öldürülmesi, akıllara siyasilerin nasıl korunması gerektiğini getirdi. İşi gereği koruma ordusu ile gezen siyasetçiler kalabalık içinde nasıl korunuyor? 'Silahh' diye bağırıldığında koruma ekibi nasıl harekete geçiyor?

Dünyada ilk silah kanunu çıkaran ülke: Japonya

Silah satın almanın dünyada en zor olduğu ülkelerden biri olan Japonya'da eski başbakan Şinzo Abe'nin vurulması şok etkisi yarattı. Japonya'da geçen sene sadece 10 silahlı olay çıkmış, bu olaylarda bir kişi hayatını kaybetmiş, dört kişi yaralanmıştı.

Şinzo Abe ve Türkiye sevgisi: 'Hayranlıkla...'

Suikaste uğrayan ve hayatını kaybeden Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe, 2013'te gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde yaptığı konuşmasıyla gündeme gelmişti. Ziyaretinden 30 yıl önce yaşanan bir Türkiye tesadüfünü hatırlatan Abe, "Türkiye, pek çok Japon için çok güzel bir kelimedir" demişti.

Neden 10 yılı doldurunca istifa etmelisiniz? 'Başarı değil dezavantaj...'

Kariyer yolculuğunda aynı şirkette uzun yıllar geçirmek kadar dinamik bir özgeçmişe sahip olmak da bazen avantaj olabiliyor. Hatta iş dünyasında dinamiklerin değiştiği bu dönemde hareketlilikleri hem işveren için hem de çalışan için avantaj olarak görenlerin sayısı ise her geçen gün artmakta...

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber