Bakan Akar'dan CHP, MHP ve İYİ Parti'ye ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin siyasi partilere bilgi veriyor. İlk olarak İYİ Parti'yi ziyaret eden Akar, CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Son Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bilgi vermek üzere muhalefet turuna çıktı.

CHP ziyaretinin ardından açıklama yapan Akar, "Sayın Kılıçdaroğlu ile yapıcı ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Harekatla ilgili bilgileri kendileriyle paylaştık. Mehmetçik Büyük bir kahramanlık ve başarıyla devam etmekte. Tarihine altın harflerle yazılacak faaliyetlere devam etmekte. Harekat çerçevesinde kontrol altına aldığımız bölgelerdeki halkın Türk askerine desteği motivasyonumuzu artırıyor. Halkın desteği bizim için bir moral motivasyon kaynağı olmakta. Bu harekatı olabildiğince kısa bir zamanda tamamlamaya çalışacağız. Sivillere zarar gelmemesi bizim birinci önceliğimiz. Herhangi bir koalisyon askerine zarar gelmemesi önlemleri almış durumdayız. Bu harekatın hedefinde teröristler var. DEAŞ ile hiçbir farkı yok. Hepsi terörist. DEAŞ hapishanesine vardığımızda PKK’lıların YPG’lilerin oradaki DEAŞ’lılar kaçırdığını tespit ettik. Bölgede herhangi bir terör koridoruna müsaade etmedik etmeyeceğiz. Biz Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıyız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Bakan Akar, ilk ziyareti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptı. Akar, Akşener ile partisinin genel merkezindeki görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Akşener'e Barış Pınar Harekatı'na ilişkin bilgi verildiğini belirten Akar, "Barış Planı Harekatı'yla ilgili öncesiyle, sonrasıyla ilgili ve devamıyla ilgili bazı bilgileri kendilerine takdim ettik. Sayın Genel Başkan'ın görüşlerini dinledik, sorularını cevaplandırmaya çalıştık" ifadesini kullandı.

AKAR'DAN MHP ZİYARETİ SONRASI AÇIKLAM

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar MHP Genel Merkezi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Akar açıklamasında "Bölgedeki koalisyon güçleriyle başta ABD olmak üzere sıkı bir işbirliği içindeyiz .Rusya faaliyetlerin yapıcılığı konusunda iletişim halindeyiz.Bugün Rusya Savunma Bakanı ile görüşmem oldu. Bu konuda DEAŞ'la mücadelemiz devam edecek   Teröristlerin birbirinden farkı yoktur.Önümüzdeki günlerde daha iyi haber alacaksınız." dedi. 



Sonraki Haber