Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi öncesi açıklamalar

Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi öncesi açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Karabağ'daki mayın haritasının Ermenistan tarafından verilmemesiyle ilgili olarak, "İlgisi olanlara 'bu işi çözelim' diyeceğiz" dedi. Erdoğan, turizm konusunda da "Süratle atak başlayacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Karabağ'da Ermenistan'ın döşediği mayınlarla ilgili bir soruya, "Oradaki ikili görüşmelerde Ermenistan konusu gündeme geldiğinde bunların hepsini gündeme getireceğiz. Özellikle mayın konusunda biz konuyla ilgisi olanlara "gerekli desteği verin, bu işi çözelim" diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, turizm sezonu için bir mesaj vererek, "Turizm noktasında bakanım olsun, ilgili bakanlarımız olsun, İngiltere ile bağlantılarımızı, Rusya'dan heyet ile görüşmeleri yapacaklar. Süratle bir turizm atağı başlayacak" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

(NATO Zirvesi) Bu bir NATO Zirvesi. NATO Zirvesi'nde öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak neler yaptık, neler yapacağız, bunlar gündeme gelecek. Türkiye, NATO ülekeleri arasında ilk 5'te yerini alan güçlü bir ülke. Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri ele alma planımız olacak. İkili görüşmelerimiz var. Görüşmelerde İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la, Almanya Şansölyesiyle görüşmemiz var. Letonya, Litvanya liderleri ile görüşmelerimiz olacak. Bu sayı artar eksilmez. Böyle bir zincir, ikili şekilde görüşmeleri devam ettireceğiz. 

BİDEN GÖRÜŞMESİ VE AZERBAYCAN ZİYARETİ

En son görüşmemiz Biden ile olacak, ardından Azerbaycan'a geçeceğiz. Malum, önce Fuzuli'ye ineceğiz, daha sonra İlham Aliyev kardeşimle Şuşa'da buluşarak iki ülke olarak aramızda sözleşmeyi imzalayacağız. Bu kapsamlı bir sözleşme olacak. Azerbaycan'da milli maçı beraber izleyeceğiz. Akabinde de Antalya'da Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Liderler Zirvesi'ne katılacağız. Sonra da inşallah tekrar mesaimize başlayacağız. 

KARABAĞ'DAKİ MAYIN SORUNU

Oradaki ikili görüşmelerde Ermenistan konusu gündeme geldiğinde bunların hepsini gündeme getireceğiz. Özellikle mayın konusunda biz konuyla ilgisi olanlara "gerekli desteği verin, bu işi çözelim" diyeceğiz. 

"SÜRATLE BİR TURİZM ATAĞI BAŞLAYACAK"

Şu anda 32 milyonu yakaladık. Bir taraftan da aşılarımız geliyor. Turizm noktasında bakanım olsun, ilgili bakanlarımız olsun, İngiltere ile bağlantılarımızı, Rusya'dan heyet ile görüşmeleri yapacaklar. Süratle bir turizm atağı başlayacak. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar